Hírek

Újgenerációs elérési hálózat tervező keretrendszer fejlesztése EU támogatással

2010.08.13.

USZT_logo_rgbA NETvisor a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által meghirdetett Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a Közép-Magyarországi Operatív Program Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása című pályázati konstrukcióban pályázatot nyert

Újgenerációs elérési hálózat tervező keretrendszer (New Generation Access Network Designer – NGAdesigner)

projekt javaslatával.

A projekt célja egy Újgenerációs Hozzáférési Hálózatok (Next Generation Access Network, NGA) topológiai és rendszertechnikai tervezésére alkalmas szoftver (továbbiakban NGAdesigner) prototípusának kidolgozása volt.
A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

NGAdesigner

Az NGAdesigner alkalmas különféle szempontok szerint optimalizált, korszerű szélessávú szolgáltatások nyújtására alkalmas NGA hálózati tervváltozatok automatikus kidolgozására. Lehetővé teszi egy NGA hálózatfejlesztési projekt előkészítésében résztvevő szereplők számára, hogy egy kijelölt projekt területen (településen, településrészen vagy településcsoportokban), a helyi térképi információk alapján és a rendelkezésre álló infrastrukturális és népességi adatokat felhasználva, optimális NGA topológiai és rendszertechnikai terveket, tervváltozatokat készítsenek, tervváltozatokat vizsgáljanak.

A tervezési eredmények széles körben felhasználhatók, alkalmasak stratégiai döntések meghozatalához, nagy végpontszámú hálózatok előzetes költségbecslésére, üzleti tervek készítésére. Az NGADesigner integrálható a szolgáltatók hálózatmenedzselő, hálózat-nyilvántartó rendszereibe és alkalmazható önálló tervező eszközként is.

Infoblokk3_altalanos_egyes

A projekt megvalósításának időszaka: 2010.03.01.- 2011.08.30.

Az NFÜ képviseletében a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. járt el.

Lépjen kapcsolatba velünk

Üzenet küldése