Termékeink »

IP Explorer – hálózat felderítés, dokumentálás

Automatikus hálózat felderítés, naprakész dokumentálás és vizualizáció jelentős méretű hálózattal rendelkező cégek számára.

IP Explorer - hálózat felderítés, dokumentálásNaprakész hálózati információ nélkül elképzelhetetlen a hálózatok üzemeltetése. A legtöbb hálózat menedzsment folyamat sikeres működéséhez elengedhetetlen ezen adatok rendelkezésre állása. Bár a legtöbb, az ilyen működés támogató folyamatokat (hiba, konfiguráció és teljesítmény) támogató eszköz már tartalmaz valamilyen hálózat felderítő funkciót, azonban ezek a megoldások általában csak az adott menedzselő rendszer működéséhez minimálisan szükséges képességekre és adatkörökre korlátozódnak. Az IP Explorer abban egyedülálló, hogy teljesen automatizált, átfogó megoldás inhomogén IP/Ethernet/MPLS hálózatok felderítésére, megjelenítésre és dokumentálására.

Az IP Explorer

  • célja a lehető legbővebb adatkört lefedő naprakész hálózat felderítés megvalósítása.
  • teljesen automatikus felderítő termék, amely végponttól-végpontig (E2E) feltérképez tetszőleges heterogén IP/Ethernet/MPLS hálózatokat.
  • a felderített hálózatot gyártó független modellben tárolja és gazdag funkcionalitású WEB felületén megjeleníti.
  • segítségével könnyen és gyorsan hiteles, naprakész hálózat dokumentáció készíthető.
  • szabványos nyílt interfészén keresztül tetszőleges felettes menedzsment folyamat hozzáférhet a naprakész hálózati információkhoz.

Előnyei

Felhasználási területek

Az IP Explorer a hálózat dokumentálásának folyamatát automatizálja

Nagyobb hálózatok esetében jelentősen lerövidül a dokumentációs periódus, ezáltal lecsökken a dokumentáció közben bekövetkező változásokból eredő inkonzisztencia és a dokumentálás költsége.

Az IP Explorer hatékonyan támogatja a hálózat tervezési folyamatot

A tervezést megelőzően rendelkezésünkre áll a hálózat naprakész felépítése és szabad kapacitásainak pontos ismerete.

Az IP Explorer egyszerűsíti a hiba menedzsmentet

A felderített hálózati információk alapján gyorsan meghatározható egy hiba közvetlen oka (gyökérhiba). A hatáselemzés során kideríthető, hogy melyek egy hiba által érintett szolgáltatások és kik az érintett ügyfelek. Ez lehetőséget ad a hiba elhárítására mielőtt még azt az ügyfelek észre vennék, így közvetve javítja az ügyfelek elégedettségét.