Termékeink »

Fault Manager – Hiba- és riasztás felügyelet

Elősegíti a gyors hibaelhárítást, a szolgáltatáskiesések időtartamának minimalizálását, illetve a proaktív hibamenedzsmentet.

A NETvisor Fault Manager (FM) terméke egy egységes hiba- és riasztásfelügyeleti platform, amely az infokommunikációs szolgáltatói rendszerekben jelentkező hibák és hibajelenségek okainak meghatározásában hatékony támogatást tud nyújtani. A Fault Manager az ICT szolgáltatások alkotóelemei közötti összefüggések alapján lehetővé teszi az eredendő hibaokok leszűkítését és egyértelmű behatárolását. A termék elősegíti a gyors hibaelhárítást, a szolgáltatáskiesések időtartamának minimalizálását, illetve a proaktív hibamenedzsmentet. A Fault Manager lehetőséget nyújt az érintett szolgáltatásokra vonatkozó meghibásodások hatásainak elemzésére is, ami alapjául szolgálhat a szolgáltatások minőségének javításához.

A NETvisor FM előnyei:

  • A Fault Manager egységes, gráf alapú, gyártó- és technológia-független adatmodellje, valamint rugalmas szabályrendszere lehetővé teszi az alkotóelemek közötti tetszőleges összefüggés meghatározását és egységes kezelését.
  • A Fault Manager áttekinthető felhasználói felülete segíti a napi üzemeltetési feladatok gördülékeny ellátását, valamint a rugalmasan testre szabható értesítési rendszer támogatja a gyors és proaktív hibalokalizálást és hibaelhárítást.
  • A Fault Manager igény szerint összeállítható és konfigurálható dashboardjai egységes és átfogó képet nyújtanak a szolgáltatások állapotáról, illetve a riasztásokról.
  • A Fault Manager könnyen integrálható működéstámogató rendszerekbe a szabványos iparági, valamint webes interfészeken és API-kon keresztül:
    • Az alkalmazásokhoz és az IT infrastruktúra elemeihez szinkronizálható plug-in és agent alapú architektúrájának köszönhetően, valamint eseményfogadó modulja segítségével bármilyen hálózati esemény becsatornázható a hiba felügyeletbe – legyen annak forrása akár berendezés akár külső felügyeleti rendszer
    • A képernyők integrálhatók a szolgáltatások és alkotóelemeik állapotát megmutató felületekhez és adatlapokhoz, valamint a riasztás összefoglalókhoz
    • Magas szinten illeszthető ticketing rendszerekhez