Megoldások »

Gyári infrastruktúra felügyelet

Megoldásunk jelentősen csökkenti a hibalokalizálási időt és ennek következtében a gyártáskiesési időt.

Az alább ismertetett gyári infrastruktúra felügyeleti megoldásunkat a 2017-1.3.1-VKE Projekt keretében fejlesztett Menedzselt IoT keretrendszer prototípusával valósítottuk meg.

____________________________________________________

A modern, Ipar 4.0-ra alkalmas gyári infrastruktúrák elég összetettek. A gyári alrendszerek, mint például a

  • gyártósorok / gépek, beleértve a PLC-ket, az RFID és vonalkód olvasókat, a HMI paneleket, a PC-ket, és azok vezérlőrendszerét (SCADA, MES, ERP);
  • gyári ICT (gyári információs és kommunikációs rendszer);
  • és a gyári alapinfrastruktúra (létesítmény, beleértve az áramellátást, a vizet, a fűtést)

komplex termelési ökoszisztémát alkotnak. Minden gyár számára rendkívül fontos a termelés minőségének és folytonosságának biztosítása, amely a hulladék / termék aránnyal és a termeléskiesés mértékével mérhető.

Ebben a komplex ökoszisztémában könnyedén előfordulhat, hogy egy egység meghibásodása blokkolja az egész gyártási folyamatot, és ezáltal a gyár rendes működését. Ebben a helyzetben valószínűleg több tucat riasztást fognak generálni a gyári alrendszerek független felügyeleti rendszerei, és az üzemeltetési és karbantartási csapatok jelentős időt és erőfeszítést kénytelenek fordítani a probléma valódi forrásának a feltárására. Azonban ha ezt a monitorozási és felügyeleti feladatot integrált módon kezeljük, akkor egy központi hibakezelő (Fault Manager), amely gyökérhiba analízist tud végezni, könnyen rá tud mutatni a probléma forrására, ezzel drasztikusan csökkenti a hibalokalizálási időt és ennek következtében a gyártáskiesési időt.

Gyári infrastruktúra felügyeleti megoldásunk egy olyan integrált keretrendszer, amely egyrészt üzemeltetést támogató termékeinkből, másrészt IoT platformunkból áll. Ezek az IP Explorer (IPE), a Technical Inventory (NETinv), a PerformanceVisor (PVSR), a Fault Manager (FM) és a SensorHUB, melyek a felderítés, nyilvántartás, monitorozás, hibalokalizáció, valamint a felhasználási területek támogatásának a feladatait látják el.

Nézze meg rövid videónkat Nézze meg terepasztali demonstrációval kibővített videónkat is

További információk a Gyári infrastruktúra felügyelet  című prospektusunkban találhatók.

Lépjen kapcsolatba velünk

Üzenet küldése

IoT, Ipar 4.0 megoldások