Hírek

Milyen lesz a jövő intelligens hálózat és alkalmazás menedzsmentje?

2013.02.28.

Az Internet teljesítmény és rendelkezésre állási problémáinak okait kutatjuk.

mplane_logoRészt veszünk az mPlane elnevezésű európai FP7 kutatási együttműködésben, amely intelligens mérési módszert fejleszt a jövő hálózat- és alkalmazás menedzsmentjéhez.

Decentralizált és változatos, az Internet rugalmas és univerzális. Mindazonáltal ez a megosztott jellege vezet működési problémákhoz, és ahhoz, hogy nehéz azonosítani és nyomon követni a teljesítmény és rendelkezésre állási problémák kiváltó okait. Az első lépés, hogy javítsunk ezen a széttagoltságon, a mérés, amely megvilágítja az Internet jelenleg még homályosan ismert dinamikáját.

Az mPlane kutatási projekt 2012 novemberében indult és 16 konzorciumi tag – távközlési szolgáltató, egyetem, nagy és kis-közepes vállalat – együttműködésével 36 hónap alatt valósul meg.

Az Internet egészére kiterjedő mérést megvalósító mPlane mindenki számára előnyöket jelent majd:

  • Az Internet szolgáltatók számára a hálózat állapotáról ad részletes képet, ez támogatja őket a hatékony üzemeltetésben
  • Az alkalmazás szolgáltatók hatékony eszközt kapnak alkalmazásaik teljesítmény problémáinak kezelésére
  • A szabályozó intézmények és végfelhasználók ellenőrizni tudják az SLA-k betartását még akkor is, ha ez sok résztvevőt érint
  • Az ügyfelek objektíven összehasonlíthatják a hálózatok teljesítményét, és ez a piaci versenyt ösztönzi.

Az mPlane jelentős módon elő fogja segíteni a korszerű Internet mérést az innovatív érzékelők (probe-ok) technológiájától az elosztott adatok elemzését megvalósító algoritmusokon át. A hangsúly a nyílt szabványos interfészeken van, amely felgyorsítja a projekt elfogadottságát és hatását növeli.

Lépjen kapcsolatba velünk

Üzenet küldése