Iparágak »

Infokommunikációs és távközlési szolgáltatók

Működési hatékonyság, biztonság és megbízhatóság, exponenciális mértékű sávszélesség növekedés

Kiemelkedő ügyfélélmény, előfizetői  lojalitás

Az Internet alapvetően átalakította a telekommunikációs iparágat és ezzel együtt megváltozott a pénzügyi modell, valamint a személyes kommunikáció is. Az üzleti tevékenységek nagy százalékban függnek, és épülnek az Internetre az elektronikus kereskedelemtől az ügyfélszolgálati intranet alkalmazásokig. A távközlési szolgáltatások növekedéséhez vezető út nem változott, az előfizetők a legújabb vezeték nélküli eszközt és jobb szélessávú hozzáférést, azaz kiemelkedő ügyfélélményt igényelnek.

Ami viszont változott, az a felhő alapú szolgáltatásokhoz fűződő mind érettebb, azaz mind elfogadóbb „ügyfél-viszony”. A felhőszolgáltatások szignifikánsan jobb hálózati erőforrás kihasználást igényelnek a távközlési (ICT) szolgáltatóktól. A kiugróan megnövekedett videó,- és egyéb vezeték nélküli szolgáltatások használata exponenciális mértékű sávszélesség növekmény elvárást támasztanak a vállalati hálózatokkal szemben. A sávszélesség növekményt nem kizárólag a streaming tartalmak térhódítása, hanem a megváltozott felhasználói szokások által növekvő mértékben megjelenő végpontok (BringYourOwnDevice, WearYourOwnDevice…stb.), és alkalmazások is generálják.

Az infokommunikációs és távközlési szolgáltatók életképes modellek fejlesztését kell, hogy megtervezzék annak érdekében, hogy újabb és újabb szélessávú, Internet protokoll (IP) alapú szolgáltatásokat kínáljanak előfizetőik számára. A távközlési szolgáltatók számára – áttérni az IP alkalmazás platformról a konvergens IP alapú hálózatokra és szolgáltatásokra – jelentheti az értékes előfizetői bázisának hosszabb távú lojalitását, magas szinten testre szabott szolgáltatásai révén. Ebben a paradigmaváltásban a vezeték nélküli szolgáltatók eredendően előrébb járnak. A vezetékes szolgáltatók az új, IP alapú szolgáltatások bevezetésétől működési- és infrastrukturális megtakarításokat remélnek, sok esetben az IP alapú szolgáltatások bevezetését az ún. „overlay network” implementálásával érik el, hatékony módon.

A NETvisor közel 20 éves távközlés iparági fejlesztései és tapasztalatai alapján a végfelhasználói sávszélesség igény által indukált hálózati transzformációban, valamint a végfelhasználói élményt, és így az ügyfélértéket meghatározó szolgáltatás minőség menedzsmentben nyújt magas szintű támogatást ügyfelei részére az alábbi területeken: