Iparágak »

Egészségügy

Hatékonyabb, olcsóbb, együttműködő egészségügy.

Az elmúlt 15 évben jelentős erőfeszítések történtek az egészségügyi rendszerek és folyamatok megreformálásában. Ezen feladatok kiemelt része az egészségügy informatikai rendszerei integrálhatóságának és interoperabilitásának megteremtése annak érdekében, hogy a betegellátás, a megelőzés, a rehabilitáció, a népegészségügy területén mind a döntéshozók (pl. kormányzat), mind a szakmai szervezetek (pl. szakellátást biztosító egészségügyi intézetek) valós információkat kapjanak a napi munkavégzésükhöz és a hosszú távú döntések meghozásához.

Ezen célokat megvalósító informatikai rendszerek és folyamatok igen bonyolult hálózata jön így létre, melynek legalább három eredményt kell, hogy biztosítson a rendszerben résztvevők számára:

  • legyen olyan integrált informatikai rendszer, mely lehetőséget biztosít a jogosultak számára az információk és adatok kezelésére (interoperabilitás)
  • hiteles és kontrollált adatokat tartalmazzon a  rendszer és más egészségügyi intézet betegadatbázisához való hozzáférést
  • legyenek folyamatok, melyek meghatározzák, hogy a fenti adatokhoz ki hogyan férhet hozzá és mit tehet velük

A NETvisor Zrt. egy ilyen komplex informatikai környezetben az alábbi szolgáltatásokat, megoldásokat nyújtja: