Hírek

Foglalkoztatja, hogy milyen lesz a jövő hálózata? Minket is!

2010.11.05.

Econet_logoEurópai kutatási együttműködésben veszünk részt az Energiatakarékos hálózatok témakörében.

A NETvisor alapító tagként részt vesz az EU 7-es számú Keretprogramja által támogatott ECONET (low Energy COnsumption NETworks) projekt fejlesztési munkájában.

Az ECOnet projekt célja a vezetékes hálózati eszközökre vonatkozóan olyan dinamikusan változó technológiák tanulmányozása és felhasználása (tartalék-, és teljesítmény skálázási képességeken alapulva), amelyek az energiafogyasztás csökkentését teszik lehetővé akkor, amikor a hálózati eszközöket (vagy egy részüket) nem használják.

Az elképzelés lényege, hogy olyan új zöld hálózat specifikus paradigmákat és koncepciókat vezessünk be, amely a vezetékes hálózati eszközök energia igényét rövid és közép távon 50%-kal, hosszabb távon pedig akár 80%-kal csökkenti.

E cél eléréséhez a fő kihívás az lesz, hogy a hálózati eszközöket illetően olyan új technológiákat, integrált vezérlési követelményeket és mechanizmusokat fejlesszünk és teszteljünk, amelyek energiát takarítanak meg oly módon, hogy a hálózati kapacitásokat és erőforrásokat dinamikusan igazítják a pillanatnyi forgalmi terheléstől és felhasználói igényektől függően, miközben átfogóan biztosítják a szolgáltatás minőségét.

A projekt tervezett időtartama: 2010 október -2013 szeptember.

A konzorcium tagjai:

CNIT (IT), Alcatel-Lucent Italia S.p.A. (IT), Ericsson (IT), Mellanox Technologies Ltd (IL), Valtion Teknillinen Tutkimuskeskus (FI), Telecom Italia S.p.A. (IT), NETvisor (HU), Politechnika Warszawska (PL), Naukowa i Akademicka Siec Komputerowa (PL), Ethernity Networks Ltd (IL), Dublin City University (IE), LightComm S.r.l. (IT), Greek Research & Technology Network (EL), LANTIQ (DE), Infocom (IT).

Lépjen kapcsolatba velünk

Üzenet küldése