Események

A NETvisor együttműködő tagként csatlakozik az EIT ICT Labs Társult Nemzeti Csomóponthoz

eit ict labs logoA NETvisor – mint az EIT ICT Labs Társult Nemzeti Csomópont leendő tagja – részt vesz az Informatikai innovációs tudásközösség Európában konferencián, melyet 2013. március 5-én az Eötvös Loránd Tudományegyetem tartanak.

Konferenciát az EIT ICT Labs Társult Nemzeti Csomópont létrejötte és a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap támogatásával megvalósuló program elindítása alkalmából szervezik.

Az EIT ICT Labs az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által kiválasztott első három tudományos és innovációs társulások egyike, melyet Európában az innováció felgyorsítása érdekében indítanak. Célul tűzték ki, hogy az intézmény az EU fenntartható növekedésének és versenyképességének fő hajtóerejeként gyorsan fejlődjön a világvezető innováció ösztönzésének támogatásával. A cél az, hogy több piacra vihető innováció valósuljon meg az ICT területén. Budapest az elmúlt 2 évtizedben innovatív helyszínné vált. Ebben az időszakban sikeres helyi vállalatok váltak piaci szegmensük világszerte befolyásos szereplőivé.

EIT ICT Labs Társult Nemzeti Csomópont támogató szerepet tölt be az iparág ezen szereplői között és az új KKV platform lehetőséget biztosít a tudástranszfer, az együttműködés és a közös projektek számára. Az innovatív KKV-k platformjának létrejöttével az EIT ICT Labs Társult Nemzeti Csomópont illeszkedik az EIT (Európai Innovációs és Technológiai Intézet http://eit.europa.eu/ céljaihoz, amely támogatja az európai innovációt a felsőoktatás, a kutatási és innovációs tevékenység harmonizációját, és olyan tudományos valamint kapcsolódó gazdasági társadalmi kihívásokkal foglalkozik, melyek az EU-ban fontosak.

Lépjen kapcsolatba velünk

Üzenet küldése