Megoldások »

Elektromos energiafogyasztás és infrastruktúra távfelügyelet

Átfogó energia-költségcsökkentési program hajtható végre.

A környezeti tényezők monitorozásával az üzembiztonság növelhető.

GreenLane

A NETvisor GreenLane elektromos energiafogyasztás és infrastruktúra távfelügyelet rendszere távoli telephelyek energiafogyasztásának és egyéb fizikai állapotjellemzőinek mérését, központi begyűjtését és elemzését valósítja meg, lehetőséget adva – az energia-felhasználás részletes monitorozásával – az üzemeltetési költségek bontásán és beazonosításán keresztül egy átfogó energia-költségcsökkentési program végrehajtására, valamint a környezeti tényezők monitorozásán keresztül az üzembiztonság növelésére.

Segítségével az infrastruktúra elemekért felelős szakemberek egyetlen jól áttekinthető felületen felügyelhetik és elemezhetik a monitorozott telephelyek egyedi v. összesített villamosenergia-fogyasztását.

Előnyei

  • Élő vezetékekre felszerelhetők a GreenLane áram érzékelők akár 1000 Amper DC illetve AC méréshatárral.
  • Szabványos hálózati csatlakozású eszközök felvett teljesítménye mérhető 10 illetve 16A tartományokra.
  • További érzékelők rendelhetők különféle fizikai / környezeti paraméterek mérésére.
  • A GreenLane aggregátor MiniProbe a lokális NVCAN buszon akár 30 -RJ11 kábelekkel összefűzött- szenzor értékeit is képes aggregálni (összesíteni).
  • A MiniProbe lokális adattárolást, web-felületet és riasztás feldolgozást biztosít.
  • A GreenLane központi adatgyűjtő és feldolgozó szerver hosszú távon is képes a mérési adatok tárolására, és a felhasználói felületen keresztül azok egyedileg illetve statisztikailag is elemezhetők.

Rendszerkomponensek

  • GreenLane mérő érzékelők, szondák
  • GreenLane kihelyezett adatgyűjtő MiniProbe-ok
  • Opcionális GreenLane központi szerver, amely tartalmaz mérésvezérlő és adatgyűjtő komponenseket, illetve a központi felügyeleti műszerfalat (Dashboard)

A telephelyeken telepített szenzorok – áram-, teljesítmény-, hőmérséklet-, légnedvesség- és gázmérők, nyitás detektorok stb. – adatait egy-egy adatgyűjtő MiniProbe aggregálja, és folyamatosan feltölti a központi GreenLane szerverbe. Ennek felhasználói felületén a mérések egyedileg, illetve különböző szempontok szerint csoportosítva vagy összegezve megjeleníthetők, és ezen adatokból riasztások, riportok, és grafikus felügyeleti dashboard felületek generálhatók.

A GreenLane rendszer felépítése

GreenLane-architecture