Megoldások »

IoT4U

Szenzorhálózati, analitikai eszközeink drámai hatékonyság- és minőségjavulást eredményeznek a gyártás-termelés minden területén.

Az IoT, az Ipar 4.0 és az M2M fejlesztésével kapcsolatos innovációs tevékenységünk

Jelenleg a negyedik ipari forradalomnak nevezett folyamat zajlik, melynek során a fizikai gépek, tárgyak információs hálózatba kapcsolódva egyetlen központi intelligens információs rendszerbe integrálódnak. Az Ipar 4.0 egy olyan koncepció, amely ennek a forradalomnak a kihívásaira ad válaszokat, ezért az Ipar 4.0 célkitűzése, hogy rugalmasabbá, hatékonyabbá és ügyfél-központúvá tegye a fejlesztési és a gyártási folyamatokat. A cél elérésének legfőbb eszköze a digitalizáció, a digitális rendszerek képességeinek felhasználása. Többségében mindez magas szinten integrált rendszereket vizionál és eredményez. Ezen rendszerek vezérlik a folyamatokat, teszik őket pontossá és biztosítják a magas hatékonyságot.

Az Ipar 4.0 és az IoT (dolgok Internete) robbanásszerű fejlődés előtt áll, szinte minden területet és iparágat átölel, és ennek a folyamatnak mi is aktív részesei szeretnénk lenni. Az IoT rendszerek által összekötött szenzorok és egyéb eszközök számosságának nagyságrendje komoly kihívások elé állítja e rendszerek üzemeltetőit.IoT4U

A fenti kihívások inspiráltak minket arra, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékkel  együttműködve létrehozzuk az IoT4U kezdeményezést.

A NETvisor a rendszerfelügyelet és menedzsment terén szerzett több évtizedes tapasztalatára és eredményeire építve versenyképes megoldásokkal tud szolgálni.  Folyamatos kutatási-fejlesztési és innovációs tevékenységünk keretében a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékkel, valamint az Nyugat-magyarországi Egyetem INGA intézettel együttműködve részt veszünk egy általános IoT platform kifejlesztésében. Ez a platform számos iparágban és felhasználási területen alkalmazható már jelenleg is, és megkönnyíti partnereink számára az IoT-re épülő megoldások bevezetését és használatát.

A NETvisor Zrt, a CS-Process Mérnöki Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ManIoTeam nevű Konzorciuma a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásában meghirdetett VK-17 pályázati felhívására  2017-1.3.1-VKE-2017-00042 azonosító számon regisztrál támogatási kérelmet nyújtott be, melyet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke 2017.08.23-án kelt NKFIH-4848-1/2017 iktatószámú levél szerint támogatásban részesített. A projektről továbbiakat itt olvashat.